Rețete
Pește pane cu piure de mazăre și salată de rucola
O idee simplă și gustoasă pentru prânz! Delicate bucăți de pește pane, piureul cremos de mazăre și salata proaspătă de rucola creează o combinație perfectă de arome. Rapid de preparat și totodată aspectuos – ideal pentru orice ocazie!

25 minute
porții:
1
calorii:
2142 kJ /
512 kcal
Dificultate:
ușor
Pregătirea
Ingrediente
Piure de mazăre
- 250 g
- mazăre congelată
- 1
- lingură de unt
- câteva frunze de mentă proaspătă (sau un praf de mentă uscată)
- sare
- piper
- 2
- mâini de rucola
- 2
- linguri de ulei de măsline
- 2
- lingurițe de suc de lămâie
- 2
- linguri de fulgi de parmezan
- Într-o oală, fierbe apa cu un praf de sare, adaugă mazărea în apa clocotită și gătește-o timp de aproximativ 5 minute, până devine fragedă.
- Scurge mazărea fiartă și pune-o într-un blender sau într-un vas înalt dacă folosești un blender vertical. Adaugă untul, câteva frunze de mentă proaspătă (sau un praf de mentă uscată), sare și piper după gust.
- Mixează totul până obții un piure fin. Dacă textura este prea groasă, poți adăuga puțină apă din cea în care a fiert mazărea.
- Pregătește paneurile de pește FRoSTA conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Spală rucola sub jet de apă și usuc-o bine. Într-un bol, amestecă rucola cu uleiul de măsline și sucul de lămâie. La final adaugă fulgii de parmezan și amestecă ușor.
- Pe farfurie pune o porție de piure cald de mazăre. Așază deasupra bucățile de pește prăjite. Alături pune o porție de salată de rucola.
Comentarii