Rețete
Legume la cuptor cu sos picant de roșii
- 1
- pachet de Legume la Cuptor (cartofi, dovlecei, morcovi)
- 250 ml
- suc de roșii
- 5
- linguri de unt
- 2
- linguri de sriracha
- 1
- lingură de suc de lămâie
- 1
- linguriță de zahăr brun
- Sare
- Piper
- Coaceți legumele: Preîncălzește cuptorul la 200°C (setare cu ventilație). Coace legumele timp de 20 de minute.
- Pregătiți sosul: Într-o cratiță, combină sucul de roșii, untul, sriracha, sucul de lămâie și zahărul brun. Încălzește la foc mediu, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă.
- Condimentați: Adaugă sare și piper după gust.
- Serviți: Asezonează legumele coapte pe o farfurie și oferă sosul ca dip.
Cum sa pregatesti rapid legume la cuptor cu sos picant de rosii
Aceasta este una dintre acele retete care combina simplitatea ingredientelor cu intensitatea aromelor. Legumele coapte la cuptor, alaturi de sosul cu sriracha, lamaie si zahar brun, creeaza un mix de arome deosebite. In cateva minute de preparare, poti obtine un preparat care arata bine in farfurie si surprinde prin gust.
Cum poti servi acest preparat:
1. Ca fel principal la pranz sau cina, alaturi de paine prajita
2. Pe post de garnitura langa un preparat cu peste sau carne
3. Ca un platou colorat pentru o masa de weekend
4. In boluri individuale, cu sosul servit separat
Savureaza legumele intr-o varianta noua
Legumele preparate astfel la cuptor alaturi de sosul de rosii sunt o alegere versatila, pentru ca le poti savura intr-un mod interesant. Este o reteta buna de incercat in acele moment cand vrei sa impresionezi sau pur si simplu vrei sa mananci legume intr-o varianta noua. Pregateste astazi reteta aceasta si nu vei da gres!