XXX FRoSTA este, de asemenea, disponibil la locația dumneavoastră.

Descoperă varietatea de paste!

kkucharski 25.07.2022
0 Comentarii

Tuturor le place, rapid și ușor de preparat. Te-ai întrebat vreodată de ce există atât de multe tipuri de paste? Din ce loc provin? Noi explicam!

Italia – patria pastelor. Esti sigur?

Aceasta este poate una dintre cele mai necunoscute lucruri despre paste. Conform cunoștințelor actuale, pastele sunt de fapt o invenție chineză. Originile sale pot fi găsite în Orientul Îndepărtat, acum peste 2.000 de ani. Abia în secolul al XIII-lea exploratorul italian Marco Polo a mâncat prima porție de paste în timpul călătoriei sale în Asia. Și apoi a adus pastele în patria sa. Acolo, de-a lungul secolelor, au fost create cele mai diferite tipuri de paste italiene pe care le cunoaștem astăzi.

Varietate de paste

Pastele clasice conțin de obicei gris de grâu dur, sare de masă și apă. Dar indiferent de rețetă, pastele vin în forme nesfârșite – lungi, scurte, late, plate, aspre, netede, umplute sau neumplute. Se spune că există până la câteva sute de tipuri în întreaga lume.

Ceea ce diferențiază tipurile de paste este interacțiunea acestora cu sosul. Italienii jură că există un tip perfect de paste pentru fiecare sos. De regulă, pastele de dimensiuni mai mari se potrivesc cel mai bine cu sosuri cremoase, mai bogate și cu cele mai subțiri – într-o versiune mai ușoară.

Cum să alegi tipul potrivit de sos pentru paste? Te ajutam!

Penne: Tăiței tubulari și populari care, datorita golurilor sale, pot absorbi cu usurință sosurile consistente, precum cele cu carne sau legume. Este numit după forma sa deoarece cuvântul italian „penne” înseamnă „pen”. Varianta americană (așa-numitul Mac and Cheese ) cu sos cremos de brânză se bucură de faimă mondială.

Tagliatelle: Panglici lungi și plate reprezintă unul dintre tipurile de paste preferate ale italienilor. Datorita suprafetei aspre, se potrivesc bine cu sosurile de carne si raguut. De aceea, sosul bolognez clasic din Italia se potrivește cel mai bine cu tagliatelle.

Pappardelle: Tăiței cu panglică plate, de cel puțin 1 cm lățime, sunt serviți în mod tradițional precum un cuib. Garniturile carne, vânat, ciuperci – se potrivesc deosebit de bine.

Tortellini: Găluște mici, rotunde, sunt disponibile cu o varietate de umpluturi, cum ar fi carne, legume sau brânză. Acest termen se traduce literal prin „o prăjitură mică”. Tortellini sunt deliciosi in supa simplă de pui, intr-un sos cremos de crema sau ca parte a unui preparat vegetarian.

Cannelloni: Acestea sunt paste tubulare mari, groase; sunt adesea umplute cu carne sau legume și sunt ideale pentru caserole.

Farfalle: Paste scurte, late; seamănă cu un fluture sau cu un arc cu forma și marginea zimțată. Sunt deosebit de populare în rândul copiilor; se potrivesc perfect cu sos neted de roșii sau bolognese.

Fusilli: Această pastă în formă de spirală este campioana preparatelor reci – perfectă pentru salatele de paste, deoarece sosurile pe bază de ulei merg deosebit de bine cu această spirală.

Spaghete: Datorită naturii lor, aceste paste lungi, subtiri si rotunde se potrivesc bine cu sosuri ușoare sau sosuri pe bază de ulei precum pesto.

Tipuri de paste ce se găsesc în preparatele FRoSTA: care este preferatul tău?

Înpreparatele nostre puteți găsi si diverse tipuri de paste.

De exemplu, popularul nostru wok asiatic conține tăiței subțiri tip panglică, cu ou ca ingredient. Merg bine cu pui si legume, si cu un sos ușor pe bază de sos de soia.

O variantă complet diferită a pastei sunt taiteii, pe care ii puteți incerca in arome clasice – Taiței si pui si Taiței cu legume si ciuperci in sos de cremos. Ambele preparate provin din bucătăria central-europeană.

O alta variantă, cu paste delicioase, este Pasta cu somon – o combinație unică de tagliatelle delicate de spanac cu somon, intr-un sos delicios de mărar.

Important, FRoSTA se poate lăuda cu propria sa producție de paste! Producem singuri toate tipurile de paste, folosind propriul nostru aparat italian original. Știm exact că cea mai bună este o compoziție simplă, clasică – adică doar făină de grâu dur și apă, iar în tăițeii cu ou – ouă – bineînțeles de la găini crescute în aer liber! De asemenea, credem că pastele proaspete sunt cele mai bune. Din moment ce nu folosim paste uscate, economisim și multă energie, pentru că procesul de uscare care necesită timp nu mai este necesar. Pastele noastre sunt congelate, imediat după pregătirea și tăierea aluatului. Asta înseamnă că pastele tale au un gust cu adevărat unic.

Comentarii

Postează un comentariu


Vă rugăm să completați toate câmpurile marcate cu (*). Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Dacă vă introduceți numele, acesta va apărea în mod public lângă ratingul dumneavoastră.

Am citit și accept politica de confidențialitate. Sunt de acord ca datele mele să fie stocate în scopul de a mă contacta și pentru întrebări.