XXX FRoSTA este, de asemenea, disponibil la locația dumneavoastră.

Producție și CO2

Implementăm o strategie pe termen lung sub care brandul FRoSTA va rămâne un brand care este prietenos cu consumatorii și cu mediul înconjurător.

SUNTEM ECO-CONSECVENȚI

Reducem permanent emisiile de CO₂

Implementăm o strategie pe termen lung, astfel încât FRoSTA să rămână o marcă prietenoasă cu consumatorii și cu mediul înconjurător. Am introdus raportări complexe de mediu în toate fabricile FRoSTA, ce ne ajută să identificăm zonele în care putem reduce emisiile de bioxid de carbon.

Între anii 2011 și 2017 am reușit să reducem emisiile de CO₂ cu 9%. Obiectivul nostru este ca până în 2022 să reducem emisiile cu încă 7,5%.

ENERGIE NATURALĂ

Congelăm ... cu ajutorul soarelui!

Am construit un depozit frigorific modern, al cărui design țintește optimizarea consumului de energie. Fabrica din Brdyujście, în Bydgoszcz, are propria unitate de tratare a apei reziduale, precum și o centrală electrică solară instalată pe acoperișul turnului de răcire. Modulele fotovoltaice acoperă o suprafață de aproape 600 m2 și pot genera energie la o capacitate de 80,5 kWp! Astfel putem economisi până la 30% din energia folosită pentru a răci depozitul frigorific!

CO₂

Amprenta de carbon

Amprenta de carbon este suma emisiilor gazelor de seră generate pe întregul ciclu de viață al unui produs, de la extragerea materiei prime, la transport, producție, depozitare, vânzare, achiziția produsului de către client, la pregătirea desfășurată acasă și, în final, reciclarea ambalajului.

Am creat un sistem complex de management ecologic, datorită căruia putem acum calcula amprenta de CO₂ a unui produs aflat în dezvoltare. Totul la apăsarea unui buton. De asemenea, știm că lactatele și carnea au o amprentă de carbon mult mai mare decât alimentele vegetariene sau vegane. În ultimii ani, proporția produselor noastre FRoSTA fără carne crește și intenționăm să o creștem și în continuare, în mod constant.

Am creat un sistem ce ne permite să calculăm amprenta de carbon pentru toate produsele noastre și am constatat că achiziția alimentelor congelate este mai benefică pentru mediul înconjurător!

Știați că...

  • emisiile de CO₂ sunt mai reduse pentru prăjirea unui pachet de alimente la scară industrială decât dacă ar fi prăjite acasă
  • congelatoarele industriale utilizează mai puțină energie electrică per pachet decât congelatorul casnic
  • imperfecțiunile electrocasnicelor cresc semnificativ emisiile de CO₂, pe când echipamentele industriale folosite în producția de volum pot reduce aceste emisii
  • cultivarea legumelor în sere în afara sezonului lor natural este asociată cu emisii mai ridicate de CO₂ decât congelarea legumelor pe parcursul toamnei, iernii și primăverii, motiv pentru care oferim legume congelate din recoltele noastre (de sezon) și nu din sere.

Am publicat calculațiile amprentelor de carbon pentru toate produsele noastre pe paginile acestora.