XXX FRoSTA este, de asemenea, disponibil la locația dumneavoastră.

Aventuri și biodiversitate la FRoSTA

Biodiversitate

Aici poți citi cum creăm zone similare cu arealele naturale, pe o suprafață de 100.000 m². Pentru FRoSTA, biodiversitatea este un aspect foarte important, motiv pentru care am decis să luăm măsuri specifice pentru protejarea sa. Deoarece vrem ca generațiile viitoare să se bucure la rândul lor de o gamă largă de legume nutritive.

Aventuri și biodiversitate la FRoSTA

Aici poți citi cum creăm zone similare cu arealele naturale, pe o suprafață de 100.000 m².

Pentru FRoSTA, biodiversitatea este un aspect foarte important, motiv pentru care am decis să luăm măsuri specifice pentru protejarea sa. Deoarece vrem ca generațiile viitoare să se bucure la rândul lor de o gamă largă de legume nutritive.

Ce este de fapt biodiversitatea?

Printre arealele naturale se numără terenurile mlăștinoase și câmpurile cu flori sălbatice. Zonele bogate în flori sunt perfecte pentru albinele sălbatice și alte insecte, iar terenurile mlăștinoase sunt ideale pentru iernatul și odihna păsărilor acvatice.

Zonele similare cu arealele naturale susțin biodiversitatea, deoarece servesc drept refugiu pentru numeroase specii de animale și oferă spații optime pentru cuiburile păsărilor.

De ce ne pasă atât de mult de acest aspect?

Mediul nostru poate funcționa în manieră sustenabilă datorită diversității genelor, speciilor și ecosistemelor. Cu alte cuvinte, datorită biodiversității. Insectele constituie o piesă extrem de importantă în puzzle-ul biodiversității, reprezentând baza tuturor proceselor ecologice: ele polenizează, elimină dăunători, transformă deșeurile organice în compost.

Dispariția bondarilor, a lăcustelor, albinelor și fluturilor ar da peste cap întregul ecosistem al planetei noastre și ar avea un impact enorm asupra vieților noastre și a hranei noastre.

Misiunea noastră

Ne-am angajat să protejăm mediul, căutând soluții extraordinare. Dorim să susținem în mod activ insectele muncitoare!

66% din culturile agricole depind de polenizarea prin intermediul insectelor. Din păcate însă, agricultura este una dintre principalele cauze ce afectează biodiversitatea: cu cât terenurile agricole sunt cultivate mai intens, cu atât este mai redus numărul organismelor din sol.

Produsele de protejare a plantelor reprezintă una dintre principalele amenințări pentru biodiversitatea solului. Deși țin dăunătorii sub control, aceste produse au efect negativ asupra lanțului trofic al altor vietăți și favorizează formele artificiale ale agriculturii.

Pentru a reduce utilizarea pesticidelor, noi am stabilit pentru furnizorii noștri cerințe mai stricte decât recomandările stipulate prin lege. Astfel, permitem doar o treime din cantitatea de pesticide permise conform legii pentru materia noastră primă vegetală.

Creăm zone similare cu arealele naturale, pe o suprafață de 100.000 m²

Dorim să ne atingem acest obiectiv până la sfârșitul anului 2023.

Suntem activi peste tot unde avem sedii și contribuim pozitiv la biodiversitate, creăm câmpuri de flori sălbatice, readucem terenurile mlăștinoase la starea naturală și refacem stupii pentru a ajuta albinele să se reproducă.

Bremerhaven:

  • 3 hectare de câmpuri cu flori
  • 1,5 hectare de teren mlăștinos reabilitat la starea similară celei naturale
  • încă 5 hectare de câmpuri cu flori vor fi finalizate în 2023

Rheinthal:

  • 2 hectare de câmpuri cu flori

Hamburg:

  • lăzi cu flori sălbatice pe acoperișul clădirii de birouri
  • „hotelul” insectelor

Urmărește aventurile noastre cu insectele pe Instagram sau Facebook și contribuie activ la protejarea biodiversității!