Rețete
Colțunași de casă cu chimion negru și umplutură de Mexican Chicken
Încearcă colțunașii de casă, umpluți cu deliciosul Mexican Chicken!
- 1
- pachet Mexican Chicken FRoSTA
- 3
- albușuri
- 0.25
- varză chinezească
- 3
- gălbenușuri
- 0.5 l
- lapte
- 0.25
- cana ulei
- 1
- lingură sare
- 900 g
- făină
- 1
- lingură semințe de negrilică
- 3
- linguri ketchup
- 3
- linguri sos de soia
- 3
- linguri zahăr
- 3
- linguri oțet
- 3
- lingurițe ghimbir măcinat
- 2
- căței mici de usturoi
- 1
- linguriță făină de cartofi
- 1
- linguriță ulei
Aluat pentru colțunași:
- Încălzește uleiul,laptele și sarea.
- Toarnă totul într-un castron, lasă să se răcească. Adaugă gălbenușurile și chimenul negru.
- Adaugă treptat făina și începe să frămânți aluatul. Acoperă-l cu un prosop de bumbac și lasă-l deoparte.
Umplutură:
- Pregătește Mexican Chicken conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lasă-l să se răcească.
- In produsul pregătit adaugă albușurile de ou și 1/4 de varză chinezească tocată, amestecați totul.
Colțunași:
- Întinde aluatul la o grosime de 1 mm și taie cercuri de mărimea unui pahar.
- Pune umplutura în mijlocul cercului și închide colțunașul folosind mâinile, asemenea colțunașilor obișnuiți.
- Când sunt gata, pune colțunașii în apă clocotită,sărată și fierbe-i până se ridică la suprafață.Sos dulce-acrișor:
- În uleiul încins, adaugă cățelul de usturoi presat,ghimbirul și călește-le puțin.
- Într-un vas, adaugă ketchup, sosul de soia, zahărul, oțetul, uleiul și amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă făina de cartofi și amestecă puțin.
Coltunasi de casa cu chimion negru si umplutura de Mexican Chicken
Vrei sa incerci ceva diferit? Acesti coltunasi de casa cu chimion negru si umplutura de Mexican Chicken vor fi apreciati de toti cei care stau la masa. Finetea aluatului fraged se imbina cu o umplutura plina de savoare, in care se intalnesc bucatile fragede de pui si varza chinezeasca. Chimenul adauga o nota diferita intregului preparat, ceea ce il face foarte special.
O alegere inspirata pentru masa principala
Te simti inspirat si vrei sa iesi din tiparul preparatelor obisnuite? Acesti coltunasi nu te vor dezamagi! In doar 35 de minute, ai timp sa pregatesti atat aluatul, cat si umplutura lor. Rezultatul? Patru portii generoase si potrivite pentru a fi impartite cu familia sau prietenii.
Sugestii de servire:
1. Cu sos de soia
2. Presarati cu ceapa verde tocata
3. Alaturi de o salata usoara
4. Pe un platou mare
Fiecare muscatura iti ofera un contrast placut intre aluatul fraged si umplutura condimentata. Sosurile pot transforma complet experienta ta culinara. Pregateste-i si bucura-te de un fel principal rapid!