Rețete
Platou cu orez și spanac
Bucură-te de gustul delicios al unui platou cu spanac suculent și orez delicat, care îți va oferi o masă ușor de preparat și gustoasă într-un singur fel de mâncare - fără efort și mereu delicioasă. Nivel de dificultate: ușor Calorii: 450 kcal per porție
- 1
- pachet Spanac în sos de smântână FRoSTA
- 300 g
- orez Basmati
- 50 g
- roșii uscate
- 1
- ceapă medie
- 2
- căței de usturoi
- 100 g
- brânză Gouda
- 3
- linguri de ulei de măsline
- o mână de busuioc proaspăt
- Fierbe orezul.
- Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, adaugă ceapa tăiată și usturoiul tocat.
- Adaugă spanacul congelat în sos de smântână FRoSTA și așteaptă până se evaporă lichidul.
- Adaugă busuiocul tocat, roșiile uscate și orezul. Amestecă.
- Transferă totul într-un vas rezistent la cuptor, presară deasupra brânza rasă.
- Coace în cuptor la 180°C timp de 12-14 minute.
Platou cu orez si spanac pentru pranz sau cina
Acesta este un preparat care imbina gusturi variate intr-o singura tava. Orezul se aseaza ca baza peste care vine un amestec cremos de spanac in sos de smantana, rosii uscate, ceapa si usturoi. Branza Gouda se topeste la cuptor si formeaza o crusta apetisanta si aurie.
Un platou cu orez si spanac este perfect atunci cand vrei sa pui pe masa un singur preparat inedit pentru toata familia. Se poate servi direct din vasul in care l-ai gatit sau il poti pune in farfurii separate. Asadar, este si versatil, nu doar bun!
De ce sa-l adaugi in meniul tau
Il poti pregati din timp, iar cand toata lumea e gata de masa, doar il incalzesti cateva minute si e ca proaspat scos din cuptor. Totusi, e o experienta diferita atunci cand il servesti imediat ce l-ai gatit. Iar procesul nu este unul complicat si nici nu-ti ia mult timp, doar 35 de minute!
Iata si cateva idei creative de prezentare:
1. Decorat cu frunze proaspete de spanac
2. Presarat cu fulgi de parmezan
3. Cu felii subtiri de paine prajita
4. Cu cateva rosii cherry coapte