Rețete
Shakshuka cu legume
Vă propunem o delicioasă și hrănitoare rețetă pentru micul dejun: ouă coapte cu Legume la tigaie cu busuioc și oregano în sos de roșii.
![](https://www.frosta.ro/wp-content/uploads/sites/6/2024/01/frosta-recipe-027-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.ro/wp-content/uploads/sites/6/2024/01/frosta-recipe-027-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.ro/wp-content/uploads/sites/6/2024/01/frosta-recipe-027.jpg 816w)
15 minute
porții:
6
Pregătirea
Ingrediente
- 1
- pachet de Legume pe o tigaie Italian Mix FRoSTA
- 700 ml
- de roșii pasate (1 sticlă)
- 4
- ouă
- un vârf de cuțit de zahăr, sare, piper - după gust
- 1
- lingură de ulei de măsline
- 1
- lingură de harissa (pastă de chili) / sau după gust
- 1
- pătrunjel tocat
- 1
- baghetă pentru servire
- Într-o tigaie, încălzește 1 lingură de ulei. Adaugă legumele congelate și gătește la foc mediu, acoperit, timp de 8 minute, amestecă din când în când.
- Toarnă roșiile pasate peste legume. Adăugați pasta de chilli, condimentează cu sare, piper și zahăr, după gust.
- Formează mici goluri în sos, sparge ouăle în ele. Gătește cu tigaia acoperită până când albușul se încheagă.
- Înainte de a servi, presară cu pătrunjel tocat proaspăt.
Comentarii