- 1
- pachet de Frosta Fish Steaks
- 5
- linguri de ulei
- 250 g
- făină de grâu
- 150 ml
- lapte
- 5 g
- drojdie
- 25 g
- unt ( topit )
- 1
- lingură zahăr
- 1
- lingură semințe de nigella ( negrilică )
- 1
- ou
- sare
- O jumătate pahar maioneză
- 1
- eșalotă mică
- 3
- castraveți murați
- 1
- linguriță muștar
- 1
- lingură pătrunjel tocat
- Amestecă toate ingredientele într-un bol. Aluatul trebuie să iasă moale și elastic ( frământat de mână 30 minute, robot bucătărie 10 minute ).
- Acoperă bolul cu un prosop și lasă-l să se odihnească timp de o oră.
- Imparte aluatul în bucăți mici de circa 90g fiecare. Formează-le în mingiuțe rotunde, pune-le în tavă, acoperă și lasă-le să crească timp de 30 minute.
- Unge mingiuțele crescute cu ou și presară semințe de nigella. Coace timp de 15-20 minute la temperatura de 180°C.
- Încinge 5 linguri de ulei într-o tigaie. Frige fileurile de pește congelate la temperatură medie timp de 8 minute, întoarce din când în când.
- Amestecă fin toate ingredientele pentru sos, plus maioneza și asezonează pentru gust.
- Taie chiflele, unge cu sos, pune înauntru legumele proaspete şi fileurile de peşte călduţe.