- 3
- morcovi
- 0.25
- rădăcină de țelină
- Frunze de praz ( doar partea verde )
- 1
- rădăcină de pătrunjel
- 10
- cuișoare englezești
- 2
- frunze de dafin
- 1.5 l
- apă
- 750 ml
- supă de legume
- 450 g
- mazăre congelată
- Partea albă de la 1 praz
- 1
- ceapă
- 4
- căței usturoi
- 2
- linguri de unt
- 3
- linguri de ulei de rapiță
- Sare
- Piper
- 150 g
- iaurt gras
- 3
- fire de mentă proaspătă
- Puțină sare
- Puțin piper
- Cateva frunze de mentă pentru decor
- Taie legumele pentru supă, acoperă cu apă, adaugă condimente și lasă la fiert cu capacul pus până devin moi.
- Strecoară supa
- Taie legumele pentru supa cremă: prazul în felii, ceapa cubulețe, taie mărunt usturoiul și călește în ulei.
- Adaugă mazărea și supa fierbinte. Fierbe cam 10 minute mazărea pentru a se înmuia, dar cât să nu se zdrobească
- Blendează supa și asezonează pentru gust.
- Prepară sosul de mentă: pisează frunzele de mentă într-un mojar apoi amestecă cu iaurt și asezonează pentru gust cu are și piper
- Coace batonașele de pește conform metodei de preparare aflate pe cutie.
- Pune supa în farfurie cu 2 batonașe de pește. Ornează cu sosul de mentă și frunze de mentă. Pentru gust poți să folosești suc de lămâie.